Categorieën

Update 001/18

2018
CD Publishers

Met deze Update blijf je op de hoogte van het eerste nieuws van uitgeverij CD publishers.

•   Nieuws uit de boekenwereld
•   Waar komt dit woord vandaan?
•   Boekenbeurzen
•   Woord van de maand
•   Lees hier een stukje uit Avontuur in de Sneeuw

Het jaar 2017 is een belangrijk jaar voor CD publishers. Niet alleen werden drie boeken uitgegeven, ook verscheen onze vernieuwde site op het web.

Nieuws uit de boekenwereld

NBD Biblion slaat nieuwe koers in

De al jarenlange ontevredenheid van bibliotheken over de diensten van NBD Biblion maakt dat het bedrijf een andere koers moet gaan varen. Waarnemend directeur Nina Nannini zegt vanochtend in Het Financieel Dagblad dat ze de banden met boekhandels wil aantrekken.

Lees verder op Boekblad.nl

Waar komt dit woord vandaan?  Prima

Het woord 'prima' komt uit het Latijn. Het is een afgeleide van 'primus', en dat betekent 'eerste'. Het woord wordt ook gebruikt in het Italiaans. Dan betekent het ook eerste of beste. Bijvoorbeeld: prima ballerina (de 'beste ballerina') of prima donna ('eerste vrouw') Aanduiding voor de eerste sopraan in een opera gezelschap. Degene die de hoofdrol speelt.

In het Nederlands gebruiken we ook het woord 'prima'. Alleen hoeft het niet per se het beste of het eerste te zijn. Als je iets gewoon goed vindt, kun je ook zeggen dat je het 'prima'  vindt, zonder dat bedoeld wordt dat het het allerbeste is.

Boekenbeurzen

Antwerpen
Tweedehands boekenmarkt 
Zondag 25 februari 2018 van 10.00 tot 17.00 uur
Kasteel de Renesse, Lierselei 30, 2390 Malle (oostmalle),
Cafetaria in Ridderzaal. Boekenmarkt 

Zwolle
Driezorg Boekenmarkt 
Zaterdag 3 maart 2018 van 10.00 tot 13.00 uur
Theehuis van Woonzorgcentrum Rivierenhof, Zijpe 4

Meer boekenbeurzen vind je op: meukisleuk.nl

Woord van de maand

Voorlentebloeier

Er worden regelmatig temperatuurrecords verbroken. Het is dan ook geen wonder dat het woord schijnlente in de krant opduikt, de benaming voor lenteachtig weer en lenteachtige omstandigheden (zoals sneeuwklokjes en krokussen die in bloei staan) terwijl het nog hartje winter is. In lijn met het modieuze woord nepnieuws zou je schijnlente eigenlijk ook wel neplente kunnen noemen.

In de Leeuwarder courant debuteerde het woord voorlentebloeier: ‘In Koarnjum staan de sneeuwklokjes al in bloei. Voorlentebloeiers zijn het, in de termen van natuuronderzoekers.’

Nu al sneeuwklokjes op de Martena State. En voorlentebloeier is dus een vakterm. Maar geen bekende vakterm, want op internet figureert het woord slechts op een paar sites. 

Gezien het zachte weer is de bloeiverwachting ‘vier weken vroeger dan normaal’. Zo is de verwachting dat de zwarte els niet zoals normaal rond 4 maart in bloei zal staan, maar al op 6 februari.

Het sneeuwklokje, dat volgens de Leeuwarder Courant al bloeit hoort normaal gesproken pas op 22 februari te bloeien. Een heel erg vroege voorlentebloeier dus, of is winterbloeier misschien een nóg betere term?

Het woord van de dag vind je op taalbank.nl


Meld je hier aan voor de volgende Update
info@cdpublishers.nl


Privacyverklaring van J.B. te Boekhorst, eigenaar van Uitgeverij CD publishers


Over mij
Ik ben J.B. te Boekhorst, werkzaam bij Uitgeverij CD publishers en ik zal alles in het werk stellen om het vertrouwen van
bezoekers van mijn website, mijn klanten, collega's en leveranciers in stand te houden. Deze privacyverklaring beschrijft wanneer en waarom ik persoonlijke gegevens verzamel, welke persoonlijke gegevens ik verzamel, hoe ik ze gebruik, evenals de beperkte voorwaarden waaronder ik ze aan anderen onthul en hoe ik ze veilig houd. U kunt contact met mij opnemen in mijn hoedanigheid als Functionaris Gegevensbescherming. Ik ben per post te bereiken op het adres Hobbemakade 57, 7204 BL Zutphen, of via e-mail op info@clickdesign.nl.

Privacy van de website

Functies voor sociale media
Deze website bevat functies voor de sociale media, zoals ‘Share’ of ‘Like'-knoppen. Deze functies worden aangeleverd door derden, namelijk de platforms voor sociale media zelf (zoals LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram). Als en wanneer gegevens op deze manier worden verzameld, is het privacybeleid van de respectieve platforms van sociale media van toepassing.

Gegevens van klanten, leveranciers en collega's

Waarom ik uw persoonlijke gegevens verwerk
Ik verzamel, bewaar en gebruik uw persoonlijke gegevens met als doel het opstellen van een offerte, het leveren van diensten op het gebied van het uitgeveven van boeken en/of copywriting en/of redactionele werkzaamheden waarom u mij heeft verzocht, of om te voldoen aan wettelijke vereisten. Ik gebruik uw persoonlijke gegevens niet voor marketingdoeleinden. De verzamelde persoonlijke gegevens kunnen de volgende zaken omvatten: uw naam, postadres, e-mailadres, telefoonnummer en ID- of BSN-nummer. In uitzonderlijke gevallen (bij beëdigde vertalingen van persoonlijke documenten) kan het ook uw geboortedatum of andere persoonlijke informatie zijn. De wettelijke basis voor de verwerking van uw gegevens is het verrichten van de diensten waarom u heeft verzocht of het treffen van de noodzakelijke maatregelen om aan dat verzoek te voldoen.

Wie krijgt uw persoonlijke gegevens nog meer?
Voor administratieve doeleinden kunnen andere partijen toegang tot uw persoonlijke gegevens hebben, waaronder mijn accountant en het hostingbedrijf van mijn website en e-maildiensten. Al deze partijen voldoen aan de AVG.

Hoe lang ik uw persoonlijke gegevens bewaar
Gegevens met betrekking tot offertes en verkoop van boeken worden een halfjaar bewaard. Voor zover het verrichte werkzaamheden betreft, moet ik in het kader van de fiscale bewaarplicht uw persoonlijke gegevens zeven jaar lang bewaren. E-mailconversaties worden na vijf jaar verwijderd.

Uw gegevenstoegangsrechten
U heeft het recht om de persoonlijke gegevens die in mijn bezit zijn in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Als u mij uw verzoek per e-mail toestuurt, zal ik er zo snel mogelijk gevolg aan geven, uiterlijk een maand na de dag waarop u uw verzoek heeft verstuurd.

Uw recht om een klacht in te dienen
Mocht u twijfels hebben over de manier waarop ik uw persoonlijke gegevens verwerk, neemt u dan contact met mij op. U heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende instantie in Nederland of het land waar u woont.
Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 10 mei 2018 en zal indien en wanneernodig worden herzien.

Zutphen - T: 0575 - 541 897 - E: info@cdpublishers.nl×
 Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief

dit veld niet invullen s.v.p.